To Bio or not to Bio...


We krijgen regelmatig vragen over de aard van onze graanalcohol, vooral of deze biologisch is. We waarderen deze interesse in de duurzame herkomst en kwaliteit van onze producten enorm.

Tot maart 2023 waren we geregistreerd onder SKAL Bio-certificering en verkochten we onze producten als biologisch. Vanwege de hoge kosten en complexe administratie van deze certificering, en het feit dat we een relatief kleine producent zijn, hebben we besloten hiermee te stoppen. Dit betekent dat, ondanks dat onze manier van werken niet is veranderd, we de term 'biologisch' niet langer mogen gebruiken.

Voorheen verkochten we onder de naam 'Biologische Graanalcohol 96%', maar sinds de verandering in onze certificeringsstatus, hebben we de benaming aangepast naar 'Zuivere Graanalcohol 96%'. Dit heeft geleid tot enige verwarring bij onze klanten, vooral omdat bij online zoekopdrachten onze alcohol soms nog steeds verschijnt onder de noemer 'biologisch'. Dit is echter niet meer het geval.

Het is belangrijk te begrijpen dat 'gecertificeerd biologisch', veel meer inhoudt dan alleen het landbouwproduct. Het omvat alle processen en controlestappen van het zaadje tot aan het eindproduct dat bij de consument terechtkomt. Denk hierbij aan administratieve controles op productie, werkplekken, inkoop en voorraden. Omdat we niet langer deel uitmaken van de bio-ketencontrole, kunnen we geen aanspraak meer maken op het 'bio' label. Dit geldt ook voor  iedere vraag of onze producten of grondstoffen wel of niet biologisch zijn.

Ondanks het ontbreken van de biologische certificering, blijven we ons inzetten voor de hoge kwaliteit en natuurlijkheid van ons product: onze graanalcohol is 100% natuurlijk en volledig geproduceerd uit granen. Het graan is niet genetisch gemodificeerd. De alcohol is Vegan, diervriendelijk, bevat geen hulpstoffen en is na verdunning geschikt voor consumptie. Het wordt gebruikt voor het bereiden van tincturen, likeuren en etherische oliën. Het is het belangrijkste ingrediënt in onze jenever en gin.

Lees ook ons artikel over waarom de alcohol 96% is met 4% water en géén 100%.