Home » Het verhaal

Kleinschalig en lokaal

Welkom! Mijn naam is Iebele, een Friese naam voor een geboren en getogen Groninger. Ik ben de oprichter van Distilleerderij Het Hogeland. Ik begon met distilleren toen ik veertien was. Met een elektrische kookplaat, een fluitketel en een waterslang maakte ik sterke drankjes uit zelfgemaakte wijn. Ruim dertig jaar later pakte ik na allerlei andere werkzaamheden de draad weer op. Als eerste maakte ik een Calvados van appels uit de tuinen van buurtgenoten in Het Hogeland. Daarna begon ik met het maken van Jonge Jenever.

Gaandeweg kwam ik in contact met bedrijven die met geavanceerde technieken geweldige distillaten uit vruchten kunnen maken. Met hen begon ik een samenwerking waardoor we nauwkeurig de mooiste smaken kunnen ontwikkelen op basis van vruchten, kruiden en specerijen. Zo ontwikkelde ik Damast®, een eigen receptuur op basis van de Blauwe Damastpruim. Alles puur natuur en zonder chemische toevoegingen. Sinds 2022 is de distilleerderij gecertificeerd door Ska Biocontrole. De productie ligt inmiddels op ruim 2000 flessen per jaar.

Hogeland Jonge Jenever, Gin en Damast zijn bij ons in de buurt  bij vrijwel alle slijterijen te krijgen. Voor mensen buiten de regio zijn onze dranken eenvoudig via de webshop te bestellen.

Naast dranken leveren we biologische graanalcohol van 96%. Dit product is puur natuur en speciaal bedoeld om tincturen mee te bereiden. Na verdunning is deze alcohol geschikt voor consumptie. Je kunt er bijvoorbeeld je eigen biologische limoncello mee maken.

Wil je meer informatie? Aarzel dan niet contact op te nemen. Dat kan via het formulier, via de e-mail of via de telefoon.